Särskilda rekommendationer för ovaccinerade: Nästa steg i 2020-talets motsvarighet till 1930-talets arisering

Den som har läst på om den arisering som inleddes när Hitler kom till makten 1933, borde även kunna se parallellerna med den avhumanisering som inletts mot de som av olika skäl inte vill vaccinera sig mot SARS-COV-2.

För er som inte är bekanta med begreppet arisering, kan man kort sammanfatta det med att det var Hitlers sätt att hantera judarna och andra oönskade individer (romer, handikappade, homosexuella etc). För att lyckas få med sig en hel nation i kampen för sin utopi, ”Det Tredje Riket”, var han tvungen att samla massorna i ett gemensamt hat mot ”de andra” och att få folk rädda för vad som skulle kunna hända om de inte ”hanterades”.

Tillvägagångssättet var att steg för steg höja hatretoriken, samt öka inskränkningar av rättigheter för alla som inte var ”arier”. Det började med att han beskyllde framförallt judarna för allt som gått fel i landet, varpå folk började distansera sig från dem; grannar, tidigare vänner, kollegor, och behandla dem som andra klassens medborgare. Snart begränsades deras äganderätt, deras möjligheter att driva företag, deras möjligheter att överhuvudtaget jobba, de märktes med en judestjärna och till sist hade de inte ens rätt att leva. Allt detta förtryck (utom möjligen dödandet, då det till viss del hemlighölls) svaldes av den stora massan, då judarna ansågs ha förtjänat denna behandling. I folkets ögon var judarna de som korrumperat Tyskland och gjort folket fattigt för att kunna berika sig själva. De hade förverkat sin rätt att bli behandlade som människor, och ansågs inte vara förtjänta av mänskliga rättigheter.

Om ovan händelseförlopp känns alltför främmande, omodernt och vidrigt för att kunna materialiseras i ett demokratiskt västland idag skulle jag vilja be dig att fundera en gång till över vad som händer i Sverige idag. Retoriken från makthavarna är tydlig; det är de ovaccinerade som kommer vara skyldiga till att sprida coronasmittan. Och om de inte vaccinerar sig snarast kommer de utgöra en fara för dig och dina nära och kära. Det spelar ingen som helst roll att det går att bevisa att även vaccinerade sprider smitta (som det verkar, i precis samma utsträckning som för ovaccinerade). Hursomhelst, denna skuldbeläggning var det första steget för Sverige i vår tids motsvarighet till ariseringen.

Det andra steget kommer att införlivas den 29:e september i år. Från detta datum gäller olika regler för olika medborgare, enkom beroende på ett individuellt medicinskt ställningstagande. Låt vara att dessa regler är ”rekommendationer”, de kommer ändå att leda till att många exkluderas eller skambeläggs av sina bekanta, eller rentav familjemedlemmar. I Sverige är den stora massan lydig gentemot staten, och rekommendationer skall hållas! Vet dina svenska bekanta att du inte är vaccinerad, kommer många att demonstrativt frysa ut dig, snacka skit om dig eller rentutav pressa dig att inte visa dig på vissa ställen. De följer duktigt och fogligt maktens uppmaningar, och ser sig som fina föredömen när de mästrar ”avvikarna”.

Det tredje steget verkar vara införande av vaccinpass på olika ställen i samhället. Ny lagstiftning ses nu över på området. Till en början kanske för stora tillställningar, men på sikt säkerligen för de flesta offentliga platser, butiker, bibliotek, restauranger, bussar, you name it… Låt vara att det kanske kommer finnas möjlighet att testa sig fri, men hur ofta orkar någon hålla på med det?

Fjärde steget?

Det tog ett knappt decennium för Hitler att komma fram till ”den slutliga lösningen på judeproblemet”, Förintelsen. Jag kan dock inte föreställa mig en liknande slutlig lösning idag, så i värsta fall kommer det kanske lagar som tvingar folk att vaccinera sig; att foga sig i ledet av lydiga mönstermedborgare. I mina ögon ett grovt brott mot människors självbestämmanderätt. Och hur ska det verkställas? Ska vaccinagenter jaga de som vägrar utsätta sig för vad som i dagsläget främst kan liknas vid ett experiment?

Nåväl, jag kan inte se in i framtiden, men det jag sett hittills i vår nutid är exakt det som hände på 30-talet i Tyskland. Vissa kanske vill hävda att de som var judar, romer eller handikappade inte kunde göra något åt saken, medan de som idag vägrar vaccinen enkelt skulle kunna välja att ta dem och sedan bli en del av den lydiga massan. Att de ovaccinerade får skylla sig själva om de inte kan gå på konsert eller besöka en fotbollsarena.

Jag hävdar dock att det inte är ett giltigt ställningstagande. Att tvingas riskera sin hälsa för att bli en fullvärdig medborgare är inte värdigt en sekulär demokrati; det liknar mer en primitiv initieringsritual från ett uråldrigt jägarsamhälle, där man först blev vuxen efter att genomgått en prövning eller speciell ritual.

I vårt samhälle gäller alltjämt de mänskliga rättigheterna, och de är i Sverige skyddade i grundlagen. Rätten till självbestämmande över sin egen kropp är en viktig del i dessa rättigheter, och att ändra grundlagen för att rättfärdiga vissa ingrepp i denna absoluta rätt vore gravt kränkande för medborgare i ett demokratiskt samhälle. Demokrati, som vi känner den, innebär INTE att en majoritet har rätt att förtrycka en minoritet eller en enskild individ, hur än opinion eller valresultat ser ut. Ingen mobb har rätt att kränka någon enskild individs mänskliga rättigheter.

Det fjärde steget skulle tyvärr kunna vara att regeringen går in och petar i grundlagen för att på sikt kunna tvinga ofogliga individer att ta vaccinet.

Jag hoppas dock innerligt att det snart blir uppenbart för alla att verkan från dagens covidvaccin i längden är försumbar eller rentav negativ och att alla de biverkningar som redan rapporterats lyfts fram för den breda massan.

För då MÅSTE väl opinionen vända, och förtrycket upphöra? Eller vill de som nu är övertygade bara inte ta in det som talar emot narrativet?

Vi är lyckligtvis lite långsammare i Sverige än i många andra länder. I USA, Australien, Italien och flera andra länder har det redan gått så långt att folk avskedas, sätts i tvångskarantän eller helt enkelt tvingas ta ett preparat som ingen vet de långsiktiga effekterna av. Låt dessa länders behandling av sina invånare bli avskräckande exempel på när demokratiska ledare blir förtryckande tyranner under förevändningen att de vill rädda folk från sig själva. Folk behöver inte räddas från sig själva, de behöver räddas från sina ledare och deras medlöpare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s