Fantastiskt att restriktionerna upphävs, om än på felaktiga grunder

De slopade restriktionerna relaterade till covid-19 fr o m 29 september gläder många, men upphävandet är tyvärr inte ett tecken på att det sunda förnuftet helt plötslig segrat, utan snarare på en naiv övertro på vaccinet. Men jag tackar och tar emot i alla fall. Ibland får man vara nöjd när utfallet av idioti blir detsamma som kloka överläggningar skulle resulterat i. Nedstängningar och andra restriktioner har nämligen inte någon avgörande betydelse för spridningen av covid-19. I bästa fall kan de kanske sakta ner smittspridningen, men i det långa loppet kommer de flesta utsättas för viruset hur som.

Att dåligt motiverade beslut blir bra av helt andra anledningar får väl ses som en lycklig slump, då det annars är hög sannolikhet att de blir helt fel. Men med det sagt måste jag säga att Sverige ändå är ett av de västländer som fattat minst dåliga beslut hittills under pandemin. Kanske beror det på tafatthet eller feghet, men vi har inte blivit förtyckta med statligt sanktionerat våld och godtyckliga straffutmätningar som många andra länders befolkningar.

Kanske har bara Sverige ett annat sätt att förtrycka sin befolkning, genom att få de ”goda” invånarna och företagen att själva reglera sina medmänniskor medelst grupptryck, svartmålning, utfrysning, deplattformering. Må så vara, men detta ”mjuka” förtryck föredrar jag alla dagar i veckan.

Så vad menar jag då med ”felaktiga grunder”? Jo, det faktum att de som är vaccinerade faktiskt fortfarande kan bli smittade och sprida viruset vidare talar emot hela resonemanget (se t ex på Israel, som var snabba med att driva igenom kampanjen men nu genomlever den värsta smittspridningen hittills). Låt oss för argumentationens skull utgå från att de vaccinerade som blir smittade har en bättre chans att inte bli allvarligt sjuka, då har de ju valt rätt för sin egen del och borde vara nöjda. De drabbas inte av att någon ovaccinerad blir sjuk. Dock finns det inte så mycket pålitlig data som backar upp det antagandet heller, då undersökningar från både Israel och Storbritannien konstaterar att de som är vaccinerade faktiskt har STÖRRE risk att dö av covid-19.

Vi har under de senaste veckorna matats med siffror från de svenska intensivvårdsavdelningarna som säger att 80% av de som är inlagda med covid-19 är ovaccinerade, men det verkar ligga en hund begraven i även dessa siffror. Dels är det inte så många som ens är inlagda, så att uttala sig statistiskt om detta är tveksamt till att börja med. Men det mest bedrägliga i denna rapportering är att man verkar räkna alla som inte har tagit 2 doser (dessutom verkar det som att det måste det ha gått 2 veckor sedan andra vaccinationstillfället) som ovaccinerade. Vi vet med andra ord inte hur många som faktiskt är helt ovaccinerade och hur många som tagit 1 dos, eller 2 doser men för mindre än 2 veckor sedan.

Sammantaget ger detta inte en så positiv bild av vaccinernas effekt, och ett beslut baserat på dessa data skulle snarare lett till att restriktionerna skärpts (om man nu tror på dem).

Märker att jag lyckats klanka ner en hel del på vaccinerna UTAN att ens nämna biverkningarna, vilka i sig borde fått hela kampanjen att avbrytas. De 10 000-tals dödsfall (t ex 17 000+ Europa, 10 juli, 13 000+ US 13 aug) som rapporterats in som möjliga biverkningar från vaccinen borde haft en större effekt på opinionen, särskilt med tanke på att man erfarenhetsmässigt vet att biverkningar underrapporteras.

Men man väljer att inte visa dessa siffror, utan säger att många dödsfall förmodligen har andra orsaker, samt att det ändå är ganska få med tanke på hur många som vaccinerats. Visst lär det vara så att en del rapporterade dödsfall har andra orsaker, men hur många då? Även en bråkdel hade ju varit alarmerande! Och för att sätta biverkningarna av dessa experimentvaccin i perspektiv, se nedan graf över inrapporterade dödsfall per miljon administrerade doser:

Källa: http://vaersanalysis.info/2021/08/20/vaers-summary-for-covid-19-vaccines-through-8-13-2021/

Sammanfattningsvis tror jag inte vaccineringarna kommer innebära slutet för covid-19, men de som har intresse av att sälja vaccindoser kommer såklart fortsätta med sin lobbyism för att övertyga makthavare och allmänhet om att de sitter på den enda lösningen: kontinuerliga vaccindoser i all evighet, amen!

Det kommer såklart inte hålla i all evighet, men det lär ta ett tag innan folk vågar erkänna inför sig själva att det inte verkar fungera. Är det framförallt att de kommer tycka det är jobbigt att boka in en ny vaccintid som får dem att sluta omvaccinera sig, eller att de sett att det t o m går bättre för de ovaccinerade (om nu denna data kommer vara tillgänglig)?

För att runda av min vaccinrant hoppas jag innerligt att alla potentiella mer långsiktiga risker jag läst om gällande coronavaccinen; ökad känslighet för mutationer, ADE (antibodydependent enhancement), risk för autoimmunna sjukdomar, ökad risk för cancer, infertilitet osv osv, inte materialiseras. Oavsett ser jag helst att vi slutar administrera dessa preparat till hela befolkningar så fort det är möjligt. För jag kan inte se att det är värt risken.

Den största förhoppningen jag har när vi nu öppnar upp samhället igen är att folk kommer gå tillbaka till sina vanliga liv igen och ”glömma” att vaccinera sig när nästa dos erbjuds. Sen kan man ju hoppas att de samvetslösa ingenjörerna bakom detta förmodade folkmord ställs till svars inför vad som skulle kunna liknas vid en ny Nürnbergprocess.

Kanske är jag lite för optimistisk nu när man börjar se ljuset i galenskapens tunnel. Mycket kan gå fel än, och medborgare i andra länder som fortfarande förtrycks av sina ledare är inte lika lyckligt lottade. Kanske svänger pendeln tillbaka även här, men jag tillåter mig ändå att glädjas över detta lilla steg mot normalisering.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s