Pandemins svanesång kommer med en liten silver lining till bägge sidor

Jag antar att jag är en obotlig optimist, för jag tillåter mig att se det positiva i den stora spridningen av den nya virus-varianten som kallas Omicron som nu pågår för fullt. Då allt jag sett och läst om denna variant tyder på att den är mycket mindre dödlig än tidigare varianter, finns det åtminstone en förhoppning att de som tidigare skrämts av en viss nivå dödlighet nu får möjlighet att nyktra till i sitt förhållningssätt till covid-19 och sin acceptans av de extrema åtgärder som satts in i många länder för att uppvisa handlingskraft.

När dödsiffrorna sålunda sjunker avsevärt utgår jag från att allt fler kommer känna mindre rädsla och ångest över att de eller andra ska drabbas.

Kanske de inte längre ser nödvändigheten i att uppdatera sin vaccindos flera gånger om året?

Kanske de inser att det inte tjänar något syfte att begränsa människors frihet?

Kanske de inser att ovaccinerade inte är farliga?

Jag tror att Big Pharma ser denna ”risk”, och det är just därför de nu har lagt in en extra växel för att övertyga alla om att de behöver en extra boosterdos för att ha skydd även mot Omicron. De har insett att korthuset kommer att falla, och nu vill de casha in en sista gång innan alla inser att det inte behövs fler doser.

Goda nyheter för alla oss som stör oss på dumheterna som pågår i världen.

Och kanske även goda nyheter för de ledare som hetsat om hårdare och hårdare restriktioner, och egentligen borde ställas inför en tribunal för brott mot mänskligheten för sina handlingar. Nu få de nämligen möjligheten att spinna berättelsen i sin egen favör: De kan välja att hävda att restriktioner, frihetsberövanden, böter, vaccinpass och tvångsvaccinationer har varit ett framgångsrikt sätt att hålla tillbaka smittspridningen medan viruset muterat till en mindre farlig variant. Det kommer säkert fungera.

Ett tag.

För förr eller senare kommer det att uppdagas hur många som dog av vaccinet, och hur det avsiktligt doldes för massorna. Man kommer även se de långsiktiga biverkningarna, vilka egentligen ingen känner till idag. Det kommer förmodligen bli svårt att blunda för dessa, för som tur väl är finns det ändå en kontrollgrupp som vägrade vaccinera sig. Jämför sjuklighet med oss.

Är det ljuset i tunneln vi anar, eller kommer Big Pharmas lobbyister lyckas köra på med sin kampanj i all framtid oberoende av dödlighet?

En reaktion på ”Pandemins svanesång kommer med en liten silver lining till bägge sidor

  1. Du har helt rätt i det du skriver! Människor kommer inte att inskränka på sin frihet längre!! De har insett det orimliga i situationen!
    Dags att öppna upp och se konsekvenserna och om det blir många smittade så kan de bilda naturliga antikroppar för framtiden så som det är menat med immunförsvar! Naturen ska man inte underskatta!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s