MP: Proaktiv symbolpolitik, men reaktiv hantering av verkligheten

Apropå att landet två gånger på kort tid riskerat att ”stängas ned”. Först med avseende på Cementakrisen, som på långa vägar inte är löst, och sedan ett senfärdigt beslut om utökat mellanlager för kärnavfall. Det svider hos miljötalibanerna när de behöver face:a verkligheten, men de inser förmodligen samtidigt att de måste göra det för att det inte ska bli tydligt hur totalt verklighetsfrämmande deras förda politik är. Även inom straffrätten utförs nu fler reaktiva lagskärpningar och borttaganden av rabatter, då den tidigare förlåtande politiken visat sig vara direkt skadlig.

Allt verkar ju fine and dandy så länge man kan signalera godhet genom att kräva utökade regleringar med hänvisning till miljön, extra pengar till alla klimatfonder som EU och FN instiftat, eller varför inte kasta pengar på invandrare från MENA-länder, så de inte behöver kamma sig och skaffa ett jobb. Och har man en viss sexuell läggning kanske man borde bli inkvoterad i någon styrelse eller åtminstone försörjd på bidrag. Bygger vi 10 000 nya vindsnurror kan vi t o m nettoexportera koldioxidneutral el (nåja, det tar väl något drygt decennium) sett över tid (medan tusentals fryser ihjäl av elbrist när det är kallt och inte blåser).

När de verkliga konsekvenserna sen kommer knackande på dörren är det bara att säga ”oops – tänkte inte på de”, och sen säga att man tar ansvar genom att gå rakt emot sin egen politik. För annars skulle till och med miljöpartiets egna väljare fatta vilket verklighetsförnekande parti de satt till makten. Så den insikten får man i alla fall tillskriva dem.

Vilket område är näst på tur för ett lappkast? Blir det invandringspolitiken (1), vindsnurrigheten (2) (med önskad nedläggning av fungerande kärnkraft samtidigt som elförbrukningen beräknas dubblas inom ett par decennier) eller kanske höghastighetstågen (3)?

  1. Befolkningsutbyte, ökad kriminalitet, ekonomisk kollaps, havererad välfärd, fattigdom, gated communities, landsflykt, sharia…?
  2. Elransonering, uteblivna etableringar av företag, landsflykt, black-outs, havererad välfärd, fattigdom…?
  3. Snordyra meningslösa tåg att visa upp för andra länders miljöpartister…?

Jag ger inte så goda chanser till något av dessa verklighetsfrånvända projekt. Men om MP får sitta kvar vid makten kommer de leda oss fram till stupet innan de av självbevarelsedrift till sist tvingas trycka på nödstoppet.

Må de försvinna redan i nästa val.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s