Strukturell antirasism

Mohammed Omar på Det Goda Samhället vänder i sitt senaste inlägg insiktsfullt helt uppochner på begreppet ”strukturell rasism”. Och vid en sund analys av detta ihåliga begrepp borde identitetsvänstern nog ifrågasätta sin världsbild i dess grundvalar. Om man nu inte var helt ointresserad av sunt förnuft när det motsäger sin religion vill säga.

Jag har nämligen aldrig kunnat förlika mig med att vi i dagens Sverige skulle ha någon sorts strukturell rasism där vita diskriminerar de med annan hudfärg. Inga lagar eller förordningar är utformade på så sätt att hudfärg eller etnisk bakgrund ska spela någon roll (förutom i undantagsfall åt andra hållet, då vita svenskar per definition inte inbegrips i lagen om hets mot folkgrupp). Man kan med andra ord inte finna något definierbart att peka på, utan identitetsvänstern har fått nöja sig (och komma undan) med att hävda att alla vita omedvetet diskriminerar sådana som ser annorlunda ut. Noll bevisföring finns för att ett sådant förtryck skulle existera som en strukturell grund för det västerländska samhället. Visst finns det rötägg som diskriminerar, men dessa gör det TROTS rådande rasneutrala lagar och förordningar.

Om man däremot betraktar begreppet strukturell antirasism, som möjligen kan ge positiva associationer för vissa, men som i verkligheten är den förhärskande formen av rasism i väst, så blir bevisläget ett helt annat. Det finns nämligen många handfasta exempel på hur antirasismen utvecklats till en inverterad form av rasism, och denna är definitivt strukturell i Sverige. Lagen om hets mot folkgrupp är som sagt rasistisk mot vita och det finns alltför många exempel på mediedrev mot individer som ”straffas” för att de har samma förväntningar på invandrare som på svenskar. Jag hävdar att detta tveklöst är strukturell inverterad rasism från media och hela pk-etablissemanget. Den ”goda” formen av hets och förtryck.

Och denna maktordning vill de nu befästa ytterligare genom att lagstifta mot vad de anser vara rasistiska föreningar, genom att förbjuda förnekelse av förintelsen, samt genom den envisa ambitionen att tvångskvotera bolagsstyrelser (än så länge bara med krav på en viss andel kvinnor, men vem vet vilka egenskaper som kan gynnas i framtiden). Även detta är såklart exempel på hur strukturell ”positiv” särbehandling av ”offer” letar sig in i den svenska statens innersta kärna. Ett ”litet” undantag från grundlagen som i fallet med förbud mot rasistiska organisationer kan riskera att växa till en cancertumör som på sikt kan hota utplåna det land som vi en gång älskade.

För med ännu fler godtyckliga gummilagar som kan böjas och förvrängas efter maktens godtycke finns snart inga oliktänkande kvar. Makten avgör vad som kan klassas som rasism. Politiska rivaler, obekväma sanningssägare och vanliga hederliga medborgare kommer kanske i en inte alltför avlägsen framtid kunna inkapaciteras så fort de uttrycker en för makten obekväm åsikt.

Om lagen mot rasistiska organisationer går igenom kan SD snart ses som en rasistisk förening och förbjudas delta i allmänna val, och snart därefter riskerar även de andra borgerliga partierna att ryka. Att de inte är rasister spelar ingen roll, makten ser bara att de inte hatar sin egna vita hud tillräckligt mycket och inte per automatik ser invandrare som offer.

Deras brott: De har helt enkelt inte införlivat maktens version av antirasism; självhat och godhetssignalering.

Den identitetspolitiska kulten vill inget hellre än att vältra sig i sin arvsynd och offra miljard efter miljard på antirasismens altare. Självspäkning följt av självförhärligande symbolåtgärder. Är du inte med på det tåget är dina åsikter inte lika mycket värda längre.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s