Det vi borde diskutera gällande Corona

Debatten om Covid-19 följer överlag det narrativ som politiker, läkemedelsbolag och mainsteam-journalister förfäktar, men det finns goda skäl för att lyfta upp blicken och betrakta ”pandemin” med andra ögon. I denna text belyser jag vad det är som gör Covid-19 ”värre” än andra influensavirus, varför nedstängningar är meningslösa, varför man inte kan lita PCR-testerna, varför man borde se över sin kost och varför man bör vara skeptisk till att vaccinera sig i detta skede.

För mindre än ett år sedan hade jag aldrig kunnat föreställa mig att mer eller mindre hela världens ledare skulle stänga ner sina länder för att rädda några av sina gamla och sjuka från att drabbas av en influensa med ungefär samma dödlighet som en vanlig säsongsinfluensa. Covid-19 målades tidigt upp som en potentiell pandemi med mycket högre dödlighet än vad om senare visats vara fallet. Ingen visste då vad de skulle ta sig till, men vill man plocka popularitetspoäng i ett sådant läge finns bara ett sätt att agera: Resolut och med övertygelse. Det spelar sen ingen roll om man har rätt eller fel, man har ju ändå visat sig handlingskraftig.

Så fort de första ”handlingskraftiga” ledarna stängde ner sina länder, fick andra ångest och gjorde samma sak. Karl Wennberg, professor vid institutet för analytisk sociologi vid Linköpings universitet, förklarade agerandet enligt följande i en intervju med Altinget:

”Psykologiskt är det ju så att om man har fel så är det otäckt att vara ensam. Man vill helst ha rätt men det är bättre att ha fel tillsammans med andra än att vara ensam och ha fel.”

Sverige bet möjligtvis ifrån längre än de andra, men har senare alltmer fallit in i ledet.

Och när man väl har gjort sådana drastiska åtgärder är man ”pot committed” som man säger i poker. Aldrig att någon ledare skulle vilja erkänna att det var fel att kasta dessa tusentals miljarder i sjön. Så trots att det alltmer börjar synliggöras att vi inte har någon egentlig överdödlighet i världen kommer det dröja länge innan världens ledare vågar öppna sina länder igen. Det skulle vara att erkänna att man hade fel. Man är alltså även i detta läge räddare för att vara ensam i sitt agerande, än man har lust att vara först att göra rätt. Så alla fortsätter att i full fart att köra färdigt detta veritabla chicken-race, där den i mina ögon modigaste ledaren väjer först.

Hur kan jag då vara så övertygad om att vi borde ta bort alla restriktioner och börja leva som normalt igen?

Först och främst vetskapen om att vi inte ser någon överdödlighet över tid. Covid-19 är i allt väsentligt en ny form av influensa och bör hanteras som en vanlig sådan. Ibland är säsongsinfluensor lite styggare än andra år, och visst var våren ett bevis på att det var fallet 2020. Men det faller på sin egen orimlighet, och meningslöshet, att begränsa människors liv och försörjningsmöjligheter genom frihetsinskränkningar och förbud. Med meningslöshet menar jag att alla restriktioner som införs för att mota smittspridning endast fyller ett syfte om man låter restriktionen bli permanent. Covid-19 kommer återvända som vilken säsongsinfluensa som helst, och i det skedet drabba de svaga som inte smittades senast. Så det bästa restriktionerna kan åstadkomma är en marginell förlängning av livet på de som är gamla och sjuka.

Det låter ju som en god sak kanske, men när unga friska människor blir av med sin försörjning och företagare ser sina livsverk falla i spillror för att uppnå denna goda effekt behöver man ställa sig frågan om det var värt det. Och om det är ”värt det”, vad mer skulle vi kunna göra för att förlänga/rädda någons liv? Sluta köra bil så att ingen dör i trafiken? Sluta använda mobiltelefoner så att inga barn behöver riskera sina liv i de afrikanska kobolt-gruvorna? Skänka alla pengar vi har över varje månad till svältande barn i Afrika? Det finns mycket man kan göra, men var går gränsen för vad som är rimligt?

Nåväl, nog om restriktionerna i sig. Men för att rättfärdiga dem har politikerna just nu ett effektivt hjälpmedel för att bibehålla skräcken i folkmassorna; PCR-testerna. Detta test är egentligen inget test, utan en teknik för att kopiera genetiskt material. ”Testet” rekommenderades för ändamålet i en tysk forskningrapport i våras, en rapport som publicerades utan en peer review(!): “Detection of 2019 novel coronavirus (2019-nCoV) by real-time RT-PCR” (Eurosurveillance 25(8) 2020), Corman-Drosten et al. Denna har nu granskats i sömmarna av ett gäng nyfikna forskare under ledning av Pieter Borger; External peer review of the RTPCR test to detect SARS-CoV-2 reveals 10 major scientific flaws at the molecular and methodological level: consequences for false positive results. Jag väljer att presentera två talande utdrag ur deras peer review nedan.

”3. The test cannot discriminate between the whole virus and viral fragments. Therefore, the test cannot be used as a diagnostic for intact (infectious) viruses, making the test unsuitable as a specific diagnostic tool to identify the SARS-CoV-2 virus and make inferences about the presence of an infection.”

”In light of our re-examination of the test protocol to identify SARS-CoV-2 described in the Corman-Drosten paper we have identified concerning errors and inherent fallacies which render the SARS-CoV-2 PCR test useless.”

Jag hörde till exempel att Elon Musk tagit fyra PCR-tester samma dag. Två var positiva, och två var negativa. Det ger en liten fingervisning om lotteriet det innebär att testa sig. M a o helt meningslöst för diagnostiska ändamål. Men för att skrämma upp folkmassorna fungerar den stora mängden positiva resultat såklart finfint. Så att vi blir fogliga och sväljer de omfattande restriktionerna.

Det som framförallt särskiljer SARS-CoV-2 från andra influensavirus är att det ger sig på blodkärlen. Det är till exempel på grund av virusangrepp i lungornas blodkärl som de välkända andningsbesvären uppstår. Men virusangreppen i kärlen kan även ställa till med problem på andra ställen i kroppen, och det är därför som även många yngre har fått otraditionella influensasymptom som dröjt sig kvar länge efter att sjukdomen försvunnit; nedsatt lukt- och smaksinne, trötthet, känslobortfall och muskel- och ledvärk för att nämna några.

Anledningen till att även vissa unga personer verkar ha känsliga blodkärl står förmodligen att finna i den påverkan som den västerländska kosten har på våra kroppar. Metabol sjuklighet letar sig neråt i åldrarna i takt med att intaget av kolhydratrik industriprocessad mat ökar i samhället. Läs gärna den utmärkta boken ”Den metabola pandemin” av Lars Bern för mer bakgrund.

Mekanismen är förenklat beskrivet att högt kolhydratintag leder till högt blodsocker, varav en del fastnar i endotelet i kärlväggarna (då glukos bryter ner det skikt, glykokalyxen, som skyddar endotelet), som därigenom ”karamelliseras”. Utöver att detta gör blodkärlen styva, fungerar dessa sockeransamlingar även som en grogrund för inflammation, då mikrober i blodbanan gärna kalasar på den sockerrika vävnaden. Även raffinerade fröoljor kan orsaka inflammationer i endotelet, då de är extremt inflammatoriska. Förekomsten av sådana inflammationer leder i vanliga fall till både högt blodtryck och risk för blodpropp, då kolesterol ansamlas där för att läka inflammationerna. Men när även SARS-CoV-2 kommer in i blodkärlen ges de goda möjligheter att vidare förvärra dessa inflammationer och ställa till med de besvär som vi sett manifesteras hos Covid-19-patienter.

Givet detta synes högt blodtryck vara en ytterst god indikator på risk för allvarlig Covid-19-sjuklighet. Men detsamma gäller egentligen samtliga metabola sjukdomstillstånd; däribland fetma, diabetes typ 2, Alzheimers, reumatism, cancer och hjärt- kärlsjukdomar. De påverkas samtliga av höga blodsockervärden, vilket i sin tur ger coronaviruset SARS-CoV-2 extra goda möjligheter att växa till sig och ställa till besvär.

Enkla medel för att tackla detta coronavirus är att få i sig ordentligt med C-vitamin, vilket har förmågan att reparera skadorna i blodkärlen, att få i sig tillräckligt med D-vitamin, då det stärker kroppens immunförsvar, samt att dra ner på sockerintaget. Jag har redan tidigare nämnt detta på bloggen, men det tål att upprepas; läs med fördel Dr. Aseem Malhotras bok ”Bättre immunförsvar på 21 dagar: så blir du metabolt friskare och så ökar du din motståndskraft mot infektioner ”.

Gällande det hopp som hyses av folk som inte känner till att kosten påverkar immunförsvaret, eller inte orkar ta tag i att minska sin sockerkonsumtion, alltså att ett vaccin ska bli vår räddning: vi har ytterst låg verkningsgrad på dagens influensavaccin, och att det skulle förhålla sig annorlunda med de nya Covid-19-vaccinen är inte sannolikt. Influensavirus är notoriskt kända för att mutera och dyka upp i nya skepnader. Men den största risken ser jag inte med att vaccinet kommer ha dålig effekt på sikt, utan på den hastighet med vilket det tagits fram. Immunologen Sanna Ehdin skriver i ett oroat brev till Stefan Lövén och Johan Carlson:

Ni har beslutat köpa in miljontals doser av ett helt nytt, oprövat och icke säkerhetstestat RNA-vaccin mot SARS-CoV-19, baserat på genmanipulation och nanoteknologi. Det innebär att gener ska sättas in i våra mänskliga celler för att producera Coronaprotein för all evighet. FDA i USA har konstaterat att detta vaccin kan orsaka ett stort antal livshotande biverkningar, inklusive dödsfall. Vilka är era grunder för att godkänna detta experimentvaccin?”

Jag rekommenderar er att klicka på länken ovan och läsa vidare. I texten berörs även det faktum att läkemedelsbolagen som säljer vaccinen är ansvarsbefriade och sålunda inte tar något ekonomiskt ansvar för om deras produkt har okända långtidseffekter etc.

Sammanfattningsvis hävdar jag att vi borde tackla den här ”pandemin” genom att lägga om kosten till en mindre kolhydratrik variant, samt säkerställa att vi får i oss de naturliga fetter och vitaminer vi behöver. Träffa dina vänner och res till spännande platser; lev.

Om man inte är villig att lägga om sin kost så kommer det förmodligen gå okej ändå. Du kommer sannolikt inte dö av Covid-19, men du kommer förmodligen känna av en eller flera metabola sjukdomar allteftersom du blir äldre. Kanske dör du inte av dem heller, men de kommer beröva dig en del av din livskvalitet.

Du väljer vilken väg du vill gå.

Edit 2020-03-03: I texten stod det tidigare bakterier istället för mikrober. Det var en slarvig begreppsförvrängning av mig. Jag har även lagt till texten om raffinerade fröoljor. Utökade även med tillägg om att glukos bryter ner endotelets skyddande skikt, glykokalyxen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s