Luftslottet Corona

Med stor risk att jag i framtiden får äta upp dessa ord, så kommer jag ändå nedan leverera mina från samhällskonsensus avvikande tankar och ifrågasättanden gällande Coronahysterin. Det är mycket möjligt att jag har fel på en eller flera punkter, men det är också möjligt att vi drabbas av onödiga efterverkningar om vi inte åtminstone debatterar saker från andra perspektiv än de för tillfället politiskt korrekta.

För mig känns det som att hela västvärlden intagit samma konsekvensblindhet inför hanteringen av Corona, som stora delar av Sveriges befolkning gjorde när vi ”öppnade våra hjärtan” för massinvandringen 2014. Samtalet och åtgärderna är bortkopplade från den objektiva verkligheten, och vi intar ett önsketänkande som har ytterst lite förankring i verkligheten;

Invandringen av lågutbildade män och kvinnor från kulturellt väsensskilda länder blir som en följd av denna önskan en vinstaffär för välfärden och ekonomin, medan Covid-19 kommer försvinna om vi bara offrar tillräckligt mycket av vår frihet till Coronagudarna.

Det finns många andra exempel på sådant postmodernistiskt och verklighetsfrånkopplat agerande i Sveriges nutidshistoria, vilket jag skrivit om mer utförligt i en tidigare blogg. Nu har vi dock fått gott sällskap och det pågår just nu en global tävling i självspäkande symbolåtgärder.

Min teori är dock att förr eller senare kommer alla drabbas ändå. Coronan kommer vandra runt jordklotet som vilken influensa som helst. Så det enda våra makthavare kan påverka är hur länge det skall dröja innan man accepterar detta och öppnar upp. Eller så stänger man landet för all framtid, men det känns inte så realistiskt.

Det kommer påverka de länder som hittills drabbats milt av sjukdomen allra längst. De länder som spärrat in sin befolkning och förbjudit all form av social kontakt under månader kommer antingen behöva fortsätta med detta… ända tills de tröttnar. Och då kommer även de drabbas. Lika illa som andra länder. De kommer då visserligen att ha förlängt livet på en del av sina äldre med motsvarande tid, men frågan är om det är värt att skuldsätta framtida generationer medelst ekonomisk lockdown för att ge någon procent av 80-plussarna ett år eller två till…

Rent krass kan man konstatera att alla restriktioner, rekommendationer, inställda events, frihetsberövanden och förbud som utfärdats för att hindra smittspridningen endast gör någon större nytta i det långa loppet ifall man lyckas finna ett botemedel.

Det skulle kunna vara ett vaccin, vilket såklart läkemedelsbolagen hoppas på, men det talas inte mycket om att de vaccin som redan idag finns för andra former av influensa har en ytterst liten effekt, till stor del på grund av att dessa virus hela tiden muterar.

Det skulle även kunna vara att folk förbättrar sina kostvanor och därigenom styrker sina immunförsvar. De som drabbas värst är de som ätit sig metabolt sjuka, och det finns ett väldigt enkelt sätt att komma tillrätta med detta. Läs med fördel Dr. Aseem Malhotras bok om hur man kan uppnå revolutionerande resultat på bara några veckors kostomläggning. Att sen dessutom boosta med lite extra C- och D-vitamin kan också bidra positivt, vilket många studier visat. Av de som drabbas värst av Corona har till exempel en överhängande majoritet D-vitaminbrist.

Tyvärr tror jag inte att någon av dessa vägar kommer att lösa Coronasituationen i närtid. Vaccinet som quick-fix:ats fram lär ha en massa oförutsedda biverkningar, och är förmodligen inte kapabelt att hantera virusets mutationer bättre än tidigare influensavaccin. Och att övertyga hela världens befolkning om att äta nyttigare lär mer vara ett projekt på decenniers sikt, om den processen ens sätts igång.

Så den enda rimliga taktiken att hantera situationen på är med andra ord att göra som Sverige gjorde i början; att se till att hålla antalet patienter med behov av intensivvård under sjukvårdens kapacitetsgräns.

Detta uppnås genom att isolera riskgruppen metabolt sjuka (varav många äldre), och låta det övriga samhället fungera som vanligt.

Att hålla på att förtrycka hela befolkningar som vi gör i dagsläget är inget man vill göra lättvindigt, för det tjänar i hög grad till att vänja människan vid begränsade friheter och totalitärt styre. Och det tror jag de flesta fria individer ser som en negativ utveckling.

Men finns det ett potentiellt hotfullt luftslott att skrämmas med så är det enkelt för makthavare att blåsa upp detta än mer, och i förlängningen använda som en ursäkt för att kunna tillskansa sig mer makt.

Tar vi oss ur det här med vår frihet i behåll?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s